sam_2587

• klubvaeg

klubvaeg

Overlegen sejr til Martin Lorenzen til Nordisk Ungdomsturnering

Den nu 18 årige Martin Hiort Lorenzen deltog i weekenden i det årlige nordiske holdmesterskab, også kaldet Nordisk Ungdomsturnering eller ottekantsturnering, for 10-18 årige, og det var dermed Martins sidste deltagelse til dette arrangement. Han har deltaget 4 gange tidligere, hvor han hver gang blevet klassevinder og en gang blevet stævnets bedste bryder, hvor han vandt samtlige kampe med maksimum point.

Men man kan uden overdrivelse konstatere, at han afsluttede med man ƒÂ©r.

Danmark havde 2 hold til start: Team Sjælland og Team Jylland. Sverige havde 3 hold, Norge og Finland 2 hold.

Team Stockholm fra Sverige blev nr. 1, skarpt forfulgt af de to danske hold, hvor Team Sjælland blev nr. 2 og Team Jylland nr. 3.

Martin havde 8 kampe, og vandt samtlige suverænt og overlegent. Kun en enkelt bryder fra Sverige fik væltet Martin ud over kanten og scorede 2 point i første periode, men Martin gav igen, ved kontant afregning og fik væltet sin modstander og derefter rullet ham tre gange til 6-0 i anden periode. I tredie periode styrede Martin hele kampen, og fik lagt sin modstander i fald, efter at have scoret 7-0.

I kampen mod jyderne, stod Martin overfor sin værelseskammerat, og det var tydeligt, at de begge havde det dårligt med det. Martin fik på et tidspunkt skubbet sin ven væk med stor kraft, hvor han ramte hans næse, og det lagde en dæmper på Martins frembrusning, men han vandt alligevel kampen 6-0 6-0.

I kampen mod en finne var Martin foran 5-0 i første periode og får fat i modstanderen og slår et perfekt kryds til 5 point, og modstanderen ender i fald, men dommeren ser det ikke, til trods for, at 2 danske dommere, som overværer kampen, begge gør tegn til madrasdommeren om, at der var fald. Imidlertid går der ikke 20 sekunder af anden periode, førend Martin igen har et solidt greb i modstanderen, og gentager et perfekt 5 points løft og lægger ham direkte i fald  ¢â‚¬â€œ denne gang ser alle dommere det...15-0 fald til Martin.

Martin vinder yderligere 2 kampe på fald, og 3 på teknisk fald, og laver endnu et 5 point løft, og opnår over 90 point i alt, og kun 2 point i modstanderens favør.

Endnu engang går Martin derfra med en flot klassevinder pokal, denne gang i 58 kg.