Print

Kredsturnering i Frederikssund og Martin Lorenzen til Kolding-cup

I weekendens kredsturnering i Frederikssund stillede Roskilde Brydeklub op med ikke mindre end 13 brydere. Nye såvel som øvede. Og med 90 indvejede brydere til stævnet blev det til en lang række spændende kampe.


I lørdags deltog 13 nye og øvede brydere fra Roskilde Brydeklub i kredsturneringen i Frederiksund.Nogle af bryderne havde deres debut til stævner, og det blev en stor oplevlse, da der var ikke mindre end 90 indvejede brydere, med en masse gode kampe til følge.

Det blev til 4 guld, 2 sølv og 5 broncemedaljer, samt 2 uplacerede 

Vores øvede level 3 bryder Asbjørn Joensen, vandt endnu engang guld i sin vægtklasse, og er nu så dygtig, at han rykker op til de rutinerede brydere. Det bliver en hel del sværere, men Asbjørn er meget ambitiøs, og træner allerede nu på rutineholdet med de store brydere.

De let øvede, level 2 brydere er alle lige rykket op i denne kategori, og gjorde det strålende.

Vores mindste bryder: Ahmed Rahka, på bare 25 kg. løb overbevisne med en velfortjent guldmedalje, hvor storebror, Mahmoud Rahka, vandt sølv i en højere vægtklasse.

Mads Rasmussen, 55 kg løb ind i nogle stærke og lidt mere rutinerede modstandere, men vandt en flot broncemedalje.

Ved en fejl var der ingen modstandere til Jonas Skovby Rasmussen, 75 kg da man havde rykket en bryder fejlagtigt ned i level 1, men Jonas fik en ekstra kamp mod en dommer, og det gik ikke stille af...Jonas vandt kampen og dermed også en guldmedalje. 

7 af vores level 1 brydere er helt nye, og har aldrig været til stævne før, så det var en meget stor overraskelse at se hvor hurtigt de havde lært at bruge teknikken fra de få gange de har været til træning. 

Vores seje pigebryder, Freja Ejlersen, kom i gruppe med både drenge og piger, og Freja gav ikke ved dørene. 2 drenge var dog fysisk stærkere end vores spinkle pige, men det rakte alligevel til en flot broncemedalje.

Marcus Løkke Møller var vores største overraskelse, da han efter kun 4 ugers træning har fået så godt styr på brydningen, at han gik helt til tops, og vandt en sikker guldmedalje. Han var i gruppe med Mohammed Osman, som vandt bronce.

Omar Chuhe I Bar gjorde hvad han kunne, og blev belønnet med en broncemedalje.

De fire sidste, Abdallah Osman, Sammy Chuheibar, Husein Kevik, og Daniel Bjarnason, var i samme vægtkasse. Det var også i denne vægtklasse, at den langt mere rutinerede bryder ved en fejl blev placeret, men det lykkedes Roskilde-bryderne at vinde sølv til vores helt nye bryder, Daniel Bjarnason, og bronce til Husein Kevik.

Sammy og Abdallah endte begge uplacerede.


Resultater for Martin Lorenzen

Sidste weekend var der Kolding-cup, hvor Roskildes talentbryder Martin Hiort Lorenzen detog i juniorrækken om lørdagen, og seniorrækken om søndagen.

Der var 250 indvejede brydere fra 8 nationer.

Han var tilmedt i 55 kg begge dage, men da der ikke var nogen modstandere i junior, valgte han at gå en vægtklasse op, i den stærke 60 kg klasse. Her mødte han endnu engang brydere der var op til 10 kg tungere end ham selv. På trods af den store vægtforskel, lykedes det kun en enkelt bryder, at score point mod Martin og vinde over ham, men han endte med en velfortjent sølvmedalje.

Om søndagen var der 6 tilmeldte i 55kg senior der blev delt op i to puljer. Men istedet for at dele vægtklassen op 3+3, blev det til to puljer med 4 i a-gruppen og 2 i b-gruppen. Desværre faldt lodtrækningen ikke ud til Martins fordel.

Martin kom i gruppe A med den stærke tysker, Florian Crisius fra Frankfurt Oder, som blev nr 5 til EM i senior 2009, og selvom Martin gik suverent og uden besvær igennem kampene mod både en svensker og en dansker i de indeledende runder, måtte han se sig slået af tyskeren, og måtte som bedste toer i puljen, ud i kampen om 3-4 pladsen.

B-puljen blev vundet af Simon Simonsen, som gik direkte i finaen efter kun én kamp. Martin har mødt Simon adskillige gange, sidst ved Nordisk undomsturnering i november og slog ham suverent 6-0 7-0, men fik ikke mulighed for at gentage dette, da Simon var den eneste i hele vægtklassen, som han ikke var i kamp med.

Derimod mødte han om 3-4 pladsen Joni Hansen fra FFI som han overlegent og suverent vandt over med ikke mindre end 2 gange et 5 point kryds og fald. Kampen endte med sifrene 5-0 9-0, fald

Næste weekend gælder det Thor Masters i Nykøbing Falster, hvor Martin igen prøverkræfter i senior-rækken 55 kg.


Billedet er fra Kredsturneringen i Frederikssund med brydere og deres trænere